Laura Werger

Mijn naam is Laura Werger. Ik ben 47 jaar en woon sinds 2018 in Zutphen. Toen ik bijna vier jaar geleden naar de gemeente Zutphen verhuisde, was dat omdat ik wethouder werd.

Mijn portefeuille bestond uit:

· Werk en inkomen

· Omgevingswet en stadsontwikkeling

· Vergunningverlening en handhaving bestemmingsplannen

· Sport

· Grondzaken, vastgoedbeheer

· Huisvesting organisatie en facilitaire zaken

· Wijkontwikkelingsplan De Hoven

Op al deze onderwerpen heb ik mij de afgelopen 4 jaar met plezier ingezet en mooie resultaten geboekt. Dat was in het begin nog best moeilijk want toen ik als wethouder begon, had gemeente Zutphen een structureel tekort van ruim 13 miljoen Euro. Met hard werken en soms moeilijke keuzes is de begroting op orde en is er weer financiële ruimte om te investeren.

Voor mij betekent investeren niet dat we al het geld zomaar weer uitgeven aan allerlei linkse hobby’s. Wat mij betreft is investeren gericht maatwerk leveren waar de inwoners en de gemeente nu en in de toekomst baat bij hebben. Investeren in een goed ondernemersklimaat bijvoorbeeld, en het realiseren van voldoende woningen voor starters en doorstromers. Investeren in het niet verder laten stijgen van de OZB en woonlasten anders dan met de inflatiecorrectie. Investeren in cultureel ondernemerschap en een laagdrempelig podium voor en door de stad. Investeren in het zoveel mogelijk aan het werk helpen van inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat het aantal bijstandsgerechtigden in Zutphen eindelijk daalt tot het niveau van vergelijkbare gemeenten in Nederland.

Vanuit de VVD wil ik de komende jaren zorgen dat de financiën op orde blijven en dat we kansen pakken om Zutphen nog beter te maken. Als het aan mij ligt, wordt de gemeente Zutphen een voorbeeld van hoe het wel kan als je maar lef en visie hebt!

Ik wil dan ook graag verder afmaken waar ik in 2018 mee begonnen ben. Ik wil mij blijven inzetten voor de inwoners van Zutphen, Warnsveld en De Hoven. Met elkaar verder voor onze samenleving!

Nevenfuncties:
- Eigenaar Werger Consulting

Functies in de gemeenteraad:
- Raadslid
- Forumvoorzitter

Portefeuille:
- Jeugd en Onderwijs
- Vakonderwijs en arbeidsmarkt
- Inwonersparticipatie
- Wijkregie
- WMO
- Bestuurlijke vernieuwing
- Openbare orde en Veiligheid
- Projecten Noorderhaven en Polsbroekpassage

Contact:
l.werger@raad.zutphen.nl