René Hissink

Mijn naam is René Hissink. Ik ben 55 jaar, waarvan ruim 27 jaar getrouwd met Ineke (Hissink-Kapper) en vader van 3 volwassen dochters. In het dagelijks leven ben ik slowfoodproducent op een circulaire wijze. De producten die wij maken, leveren wij direct vanaf onze boerderij aan de consument. Ik ben geboren en getogen in het mooie Zutphen en ben nu ruim 40 jaar woonachtig in het evenzo prachtige buitengebied van Warnsveld.

Na een aantal jaren Forumlid geweest te zijn, mag ik mij met trots vanaf september 2021 als gemeenteraadslid inzetten voor iedere inwoner van Zutphen.

Wat mooi is, moet mooi blijven; dat geldt voor onze historische binnenstad, maar zeker ook voor het buitengebied. De aarde leefbaar doorgeven aan onze kinderen; daarom streef ik naar een duurzaam, maar wel realistisch beleid. (groene energie). Mijn nuchterheid en boerenverstand komen hierbij goed van pas.

Als ondernemer wil ik graag ondernemen. De vrijheid om te ondernemen gun ik iedereen. Zutphen met ook haar uitstekende bedrijventerreinen moet een aantrekkelijke (vestigings)stad zijn én blijven voor iedere ondernemer.

Een goed leefklimaat in de Hoven, Warnsveld, stad en platteland, waarbij inwoners voldoende speelruimte krijgen om optimaal te wonen, werken, sporten, recreëren en in veiligheid om te kunnen zien naar elkaar. Dáár ga ik voor.

Nevenfuncties:
- Eigenaar bij Klein Graffel
- President van de Lionsclub

Functies in de gemeenteraad:
- Raadslid
- Werkgeverscommissielid

Portefeuille:
- Energietransitie
- Economie en arbeidsmarkt
- Omgevingswet
- Cultuur en Erfgoed
- Mobiliteit
- Natuur en Klimaat
- Water
- Grondzaken
- Vastgoed
- Grondstoffen
- WMO
- Vergunningen
- Project Klein Vaticaan

Contact:
r.hissink@raad.zutphen.nl