Enorm bedankt allemaal!!

Het was nog flink spannend op de verkiezingsavond en de nacht die daarop volgde. Eerst leek het CDA dicht bij ons in de buurt te zitten en het Forum voor Democratie (FvD) stoomde steeds verder op. Uiteindelijk was op donderdagmiddag 21 maart rond een uur of 2 definitief duidelijk dat de VVD de grootse was met zo’n 5.000 stemmen meer dan FvD.

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2402524/Alle-stemmen-zijn-geteld-VVD-grootsteForum-voor-Democratie-grote-winnaar

Dat betekent dat wij als VVD ook direct het voortouw hebben genomen in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie. Wij hebben er voor gekozen om vaart te maken. Alle partijen zijn op uitnodiging van de VVD, vrijdagmiddag 22 maart jl. dan ook al bij elkaar gekomen in het Provinciehuis. Daar is de verkiezingsuitslag alvast geduid en er zijn afspraken gemaakt over het vervolgproces. Op voorstel van de VVD is Mark Boumans (VVD) (Burgemeester van Doetinchem) inmiddels benoemd tot informateur. Hij krijgt de opdracht de kansen te verkennen en de risico’s in kaart te brengen met als doel een advies uit te brengen naar de partijen. VVD heeft aangegeven open te staan voor overleg met alle partijen en wij willen graag open en helder communiceren over het proces.

https://www.gelderlander.nl/doetinchem/burgemeester-doetinchem-aangewezen-alsinformateur-voor-nieuw-bestuur-gelderland~ab9135ce/