Input van de VVD voor de formatie

Op 11 mei was er een bijeenkomst voor alle partijen en experts om tips en ideeën mee te geven aan de formerende partijen. De VVD kon niet aanwezig zijn, maar wou wel input leveren. De drie onderwerpen op de agenda waren wonen, klimaat & natuur en ondernemerschap.

De VVD heeft in een brief haar input geleverd. De belangrijkste punten van de VVD op deze onderwerpen zijn:

* Houd plannen voor woningbouw realistisch. Kijk naar de juiste balans in soorten woningen en focus op woningen voor starters, gezinnen, middeninkomens en levensloopbestendig wonen. De geambieerde prijzen moeten realistisch onderbouwd zijn.
* Huurwoningen prima, maar leg het zwaartepunt van nieuw te bouwen woningen op koopwoningen.
* Combineer woningbouw met de inrichting van water en aanplanten van groen. Bewoners leven graag in het groen, en op deze manier gaan we verstandig om met de ruimte die we hebben.
* Vergroot draagvlak voor duurzame energie door inwoners ook te laten profiteren van deze maatregelen, onder meer door het geven van eigenaarschap.
* Verminder de regeldruk voor ondernemers, ook op de bedrijventerreinen.
* Ga in gesprek met ondernemers over wat zij nodig hebben. Ondernemerschap is cruciaal voor onze gemeente en brengt de belangrijkste bron van werkgelegenheid.

Wij kijken uit naar de uitkomst van de onderhandelingen en zullen ons blijven inzetten voor een beter Zutphen, Warnsveld en de Hoven.

De volledige brief lees je hieronder