Jongeren helaas niet in het zonnetje gezet

Tijdens de raad van 12 september diende VVD-fractievoorzitter Jorn Lok samen met het CDA de motie Jongerenlintje in, waarmee we jongeren jaarlijks in het zonnetje willen zetten. Helaas dacht de raad hier anders over.

De VVD beoogt met de motie Jongerenlintje om jongeren jaarlijks in het zonnetje te zetten. Met een dergelijke onderscheiding, die al in meer plaatsen voorkomt, brengen we jongerenparticipatie onder de aandacht en spreken we waardering uit voor hun initiatieven. Onder meer de Jongeren Adviesraad bracht een positief advies uit, wat ons sterkte in ons idee.

Ook de burgemeester droeg het plan een warm hart toe. Zij bood aan om samen met onder meer de JAR aan dit voorstel vorm te geven.

Helaas dacht een meerderheid van de raad, waaronder nagenoeg de hele coalitie, hier anders over. Zij wezen het voorstel met de krapst mogelijke meerderheid (15 tegen 14) af. Hierdoor zal de gemeente in de ogen van de VVD nog altijd te weinig oog en waardering hebben voor jongeren. Een zeer gemiste kans.