Economie en ondernemers

Voor de VVD is het vanzelfsprekend dat de gemeente een gunstig en stimulerend ondernemersklimaat heeft. Onze ondernemers zorgen voor vernieuwing en creëren werkgelegenheid. Daarom moeten ondernemers voldoende ruimte krijgen om te ondernemen en moet samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs nog meer gestimuleerd worden. Ze moeten geen last hebben van gemeentelijke regeldruk, onduidelijke en tijdrovende procedures.

De VVD wil een ondernemersvriendelijk klimaat in de gehele gemeente. Het stimuleren en faciliteren van ondernemers leidt tot innovatie, ontwikkelingen en banen. Hiermee creëren we ook kansen voor mensen met bijvoorbeeld een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het aantal toeristen dat Zutphen bezoekt is in de afgelopen jaren gestegen. Steeds meer mensen ontdekken onze mooie Hanzestad aan de IJssel. Dit heeft een positief effect op onze economie en de gemeente. Toeristen zorgen voor gezellige drukte en vergroten daarmee de leefbaarheid van de binnenstad. De leegstand van de winkelpanden neemt af en de bezoekers waarderen het specialistische winkelaanbod dat onze gemeente rijk is. Ze geven geld uit en blijven steeds vaker overnachten. De VVD ziet graag het aantal toeristen dat de gemeente bezoekt nog meer stijgen en vindt dat de overnachtingscapaciteit verder uitgebreid kan worden. Hierbij denken we aan zowel hotelcapaciteit als B&B’s en camperplekken.