Verkiezingsprogramma

Beste inwoners van Zutphen en Warnsveld,

Wij wonen in een prachtige gemeente! Een verborgen parel aan de IJssel waar we trots op mogen zijn. Hier vinden mensen alles voor een gelukkig bestaan. Je kunt in onze gemeente sporten, kunst en cultuur beleven, genieten van prachtige monumenten en gezellige terrasjes. Ook als het gaat om onderwijs, werk en wonen heeft onze gemeente veel te bieden. Voor iedereen is er volop keus. De VVD wil het mooie behouden en ziet kansen om Zutphen en Warnsveld te versterken en uit te breiden. In dit verkiezingsprogramma staat hoe de VVD dit wil bereiken.

Zutphen heeft de weg vooruit gevonden. We hebben de wind mee en staan als middelgrote gemeente in het oosten te boek als zeer aantrekkelijke leefomgeving. Een steeds grotere groep wil de drukke stad inwisselen voor onze leefomgeving van hoge kwaliteit.

Gelukkig wisten we dat in Zutphen zelf ook al en zien we dat Zutphen in de laatste jaren een nog mooiere en betere plek is geworden om te wonen, leven, recreëren en ondernemen. De wind mee heeft geholpen, maar deze ontwikkeling is niet vanzelf gegaan. Alle investeringen in de binnenstad, de actieve promotie van de stad, de herontwikkeling van de Mars en de Noorderhaven, de cultuurclustering en nog veel meer ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we er ook de vruchten van kunnen plukken. De VVD heeft bij besluitvorming rond deze thema’s altijd haar toekomstvisie voor de gemeente voor ogen gehad en de afgelopen jaren haar politieke invloed laten gelden.

De laatste twee jaar hebben vooral in het teken van Corona gestaan. Naast dat de pandemie voor veel mensen gevolgen heeft gehad, hebben we ook gezien hoe veerkrachtig onze lokale samenleving is. Hoewel de gevolgen van de Coronacrisis nog zichtbaar zijn, gaan we langzaam de goede kant op.

Voor de VVD zijn dit de belangrijkste speerpunten voor de komende jaren: 
- Groei van de gemeente Zutphen 
- Uitbreiding woningaanbod 
- Betrokken inwoners 
- Gastvrij ondernemersklimaat 
- Verantwoord duurzaam 
- Financieel blijvend op orde

Het is aan u
U heeft de kans om een keuze te maken voor de toekomst van onze prachtige gemeente. Een keuze die u niet alleen maakt voor uzelf, maar ook voor de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen. Kortom een keuze voor de VVD is een keuze voor nu en voor de generaties na ons. Kom daarom 16 maart 2022 stemmen en steun ons om onze liberale koers voort te zetten. Ik reken op u.

Met elkaar verder voor onze samenleving!

Laura Werger
Lijsttrekker VVD Zutphen-Warnsveld