Financiën

Wat de VVD betreft mag de gemeente niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Daarnaast de inkomsten ongebreideld laten toenemen door steeds de OZB te verhogen, is wat de VVD betreft niet aan de orde. Daarom letten we goed op onze gemeentelijke schatkist. We houden de lokale lasten laag door de gemeentelijke taken op een effectieve manier uit te voeren.

De reserves van de gemeente zijn de afgelopen periode flink toegenomen. Dat was nodig ook. Dit werk is echter nog lang niet af. De komende periode wil de VVD de algemene reserve van de gemeente uitbreiden naar minstens 13 miljoen Euro. Alleen met een sterke solide basis kunnen we verantwoord geld uitgeven. De begrotingsdiscipline is voor de VVD ook voor de komende periode een randvoorwaarde.

Inmiddels is duidelijk dat het Rijk echt met meer geld over de brug moet komen richting de gemeenten. Toch wil de VVD niet dat de gemeente zich afhankelijk opstelt richting het Rijk of het Rijk overal de schuld van geeft. De VVD vindt dat de gemeente in de eerste plaats zelf de plicht heeft om haar eigen broek op te houden. Daarom wil de VVD dat bezuinigingen en hervormingen die nog niet of onvoldoende zijn opgepakt, de komende periode worden afgemaakt. Zo versterken we onze financiële positie en maken we onze voorzieningen toekomstbestendig. Die financiële ruimte kan dan vervolgens op en verantwoorde manier benut worden.